Katasztrófa-elhárításban Résztvevők
Támogatásáért Egyesület
NGO Association for Disaster Response
Főoldal / Hírek

Szakértőcsere program keretében jártunk a Manchester-i és a Merseyside-i tűzoltóságon

Csapatunk 4 tagja a THW által irányított szakértőcsere program keretében utazott ki Manchesterbe.

 

A kiutazás célja megtekinteni a Menchesterben és Liverpoolban zajló nemzetközi földrengés kutatás-mentési MODEX gyakorlatot, közben megismerkedni a Manachester-i és a Francia csapat drónos kapacitásával. A tapasztalatcsere keretében megismertetni mindkét csapatot a DroneIQ által létrehozott és segítségünkkel kifejleszettt kép és fájlmegosztó programmal a SaveSarah-val.

A közös eszmecserén bemutatták az angol drónos kapacitást: 6 fős pilótaegység szabadnapján ellátottt szolgálattal támogatja a tűzoltói beavatkozásokat. Egy megkülönböztető fényjelzéssel ellátott pick up kisteherautóval állandó készenlétben állnak. Felszerelésük egy katonai célokra is alkalmas drón, 3 kamera ( hő, nagy felbontású, zoomolható). Az irányítást tablet segítségével végzik. Tartalék akkumulátorok, streamer, fényszóró, jelerősítő a kiegészítő felszereléseik. Egy akkuval kb: 35 percet tudnak repülni a vízálló és 90 km/h szélben is mozgásképes gépükkel.

Fáljmegosztó programunk a SaveSarah, bemutatásakor igen nagy érdeklődést váltott ki. Elismeréssel nyilatkoztak a hiánypótló szoftwer megismerésénél. Gyors térképkészítési technológiának köszönhetően minden szinten megismerhetik az adott szituációt a vezetők és más helyszínre igyekvő beavatkozók is.

 

Támogatóink