Katasztrófa-elhárításban Résztvevők
Támogatásáért Egyesület
NGO Association for Disaster Response
Főoldal / Hírek

Szakértő csere program EÜ

Egyesületünk az EU szakértő csere programjának keretében megszervezte a Biztonságos Egészségügyi Beavatkozások (amputáció terepen) programot.

EÜ résztvevők

Ma reggel véget ért a 2018. május 3-6. között tartott Biztonságos Egészségügyi Beavatkozások Tréning Magorland elképzelt országában. A programot interaktív képzés, csapatmunka és terepi gyakorlat jellemezte.

Amputáció

Az EU Szakértőcsere programjának köszönhetően külföldi trénereink voltak a Manchesteri Tűzoltó és Mentő szervezetből a nemzetközi városi kutató-mentő tagok (nemzetközi beavatkozások), a Német Vöröskereszt biztonsági szakértője (biztonsági előkészületek krízis helyzetekre) és a Norvég Vöröskereszt Veszélyhelyzeti Reagáló Egységének sebésze (terepi amputáció és traumás betegellátás). Hazai oldalról támogatták a felkészülést közreműködő partnerünk, a Magyar Vöröskereszt, együttműködéssel a Pécsi Tudományegyetem Műveleti Medicina Tanszéke, önkéntes részvétellel a Magyar Imitációs Társaság, önkéntes tűzoltók, Budapest Főváros Védelmi Bizottság. Résztvevőink a hazai városi kutató-mentő csapatok (ENSZ minősített HUNOR, HUSZÁR) egészségügyi komponensei, Magyar Vöröskereszt H- HERO egysége és önkéntesei, Johannita Segítő Szolgálat és a MAGOR Egyesület tagjai. A beszámolók elérhetők lesznek. Köszönjük Mindenkinek!

előadás

Támogatóink